Hoppa till huvudinnehåll
2024-03-29

I Betodlarpoddens andra avsnitt pratar vi sockermarknad. Vilka är de stora aktörerna, vad påverkar marknadens utveckling, och hur ser läget på marknaden ut för tillfället?

Lyssna på podden här.

Glad Påsk!

2024-03-15

Rikard Andersson och Joakim Ekelöf, NBR, är inbjudna för att prata om etablering av sockerbetor! Plantantal, såbädd, fröplacering, gödning och goda råd om vad man bör vara observant på när man sår.

Lyssna på Betodlarpoddens avsnitt om etablering genom att klicka... Läs mer

2024-03-14

Betodlarnas Årsstämma 2024 är avslutad. Stämman hölls den 12 mars på Hotel Scandic star i Lund i samband med den gemensamma Betdagen som arrangerades tillsammans med NBR och Nordic Sugar. 

Dagen var indelad i tre perioder. Innan lunch avhandlades den besvärliga kampanj som avslutades i... Läs mer

2024-03-08

Nu lanserar vi Betodlarpodden! Podden av betodlare, med betodlare och för betodlare. Vi hoppas ska bli ett uppskattat och bra komplement till vår tidning Betodlaren, vår hemsida och våra andra kanaler.

Till podden kommer vi bjuda in gäster för att prata om sockerbetor. Allt från... Läs mer

2024-03-05

I februaris månadsbrev sammanfattas den gångna kampanjen av Lars Falck, styrelseledamot med ansvar för Betodlarnas kontroll på Örtofta. Läs månadsbrevet här.

2024-03-01

Ett av Betodlarnas uppdrag är att bevaka och agera på förslag och beslut som fattas i Sverige och EU som kan komma att påverka svenska betodlare. Under de senaste veckorna har flera beslut tagits i Bryssel som på olika sätt kommer få betydelse framöver. I dessa frågor jobbar vi tillsammans med... Läs mer

2024-02-19

Knappt en vecka har gått sedan kampanjens sista betor passerade grindarna in på sockerbruket. En kampanj som det kommer ta tid innan vi glömmer, men som vi tog oss igenom med gemensamma krafter. Värdefulla lärdomar finns säkert att dra för alla involverade, om allt från kommunikation och hur vi... Läs mer

2024-02-16

Den 12 mars kl 15.00 bjuder Svenska Betodlarna ek. för. till årsstämma på Scandic Star, Lund. Anmäl via formuläret på förstasidan senast 27 februari. Stämmohandlingar finns tillgängliga under fliken Medlemsnyheter... Läs mer

2024-01-31

Idag nådde Betodlarna och Nordic Sugar ytterligare en övernskommelse. Överenskommelsen är en kompensation för konsekvenser kopplade till explosionen på Örtofta och de effekter de fått för odlare att NS tagit över ansvaret för avskalning.

De överenskomna ersättningarna gäller från det att... Läs mer

2024-01-24

Blött när man ville så, torrt när betorna skulle upp och ogräset skulle bekämpas. Blött igenom när det var dags för upptagning och en kampanj som är allt annat än man önskar.

Utmaningarna har varit många under betåret 2023. Vet du någon som bidragit till att det hanterats så bra som... Läs mer